AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» ‘El Bab’da Türkiye’ye Desteğimiz Devam Edecek’
05/01/2017 Yazdır

IŞİD’e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay John Dorrian, Amerika öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Türkiye’nin El Bab ve çevresinde yürüttüğü operasyonlara desteğinin süreceğini bildirdi.

Bağdat’tan video konferans yoluyla Pentagon muhabirlerine brifing veren Dorrian, Türkiye’nin el Bab’da IŞİD’e karşı yürüttüğü operasyonlar ve bundan sonra izlenecek yollar hakkında Türkiye ile Amerika arasında üst düzeyde görüşmelerin yapıldığını söyledi.

Koalisyon güçlerinin el Bab’daki desteğinin, sahadaki Türk güçlerinin talebi üzerine “güç gösterisi” şeklinde olduğunu kaydeden Dorrian, “El Bab ve çevresindeki Türk operasyonlarına bundan sonra da bazı desteklerin sağlanmaya devam edileceğini bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Dorrian, bu desteğin türüne yönelik sorular üzerine, detaylara giremeyeceğini belirterek, “Ancak görüşmelerin olduğunu doğrulayabilirim. Gelecekte sağlayacağımız desteğin şekliyle ilgili görüşmeler devam etmekte” dedi.

Türkiye’nin IŞİD’e karşı savaşa katkısına çok değer verdiklerini vurgulayan Dorrian, “Suriye’nin kuzeyinde sınırı izole etmek ve sızmaları önlemek için sergiledikleri çabalar çok değerli ve çok önemli” ifadesini kullandı.

Dorrian, “Savunma yetkilileri daha önceki açıklamalarında, nerede IŞİD militanı görürlerse öldürdüklerini söylüyordu. Bu sefer öyle anlaşılıyor ki onları gördünüz ama öldürmediniz, üzerlerinde güç gösterisi yapmayı tercih ettiniz. Bunun nedeni nedir?” şeklindeki bir soruyu da şöyle yanıtladı:

“Yakın mesafe hava desteğinin ana kuralı zarar vermemektir. Sahada kendi güçleriniz yoksa ve hava koşulları kime ateş ettiğinizi tam olarak görmenize imkan vermiyorsa, bir hava saldırısıyla sahadaki güçler için daha fazla tehlike yaratırsınız. Dolayısıyla o esnada yapabileceğimiz buydu. Hava koşullarının getirdiği kısıtlamalar bulunmakta. Ancak düşmanın ve ortağımız olan güçlerin konumlarına dair iyi bir kanaate sahip olduğumuzda o zaman sizin tarif ettiğiniz gibi yaparız, düşman hedeflerini nerede bulursak vururuz.”

Dorrian bir başka soru üzerine, İncirlik üssünün IŞİD’e karşı süren operasyonlar ve koalisyon için çok önemli ve paha biçilmez bir üs olduğunu söyleyerek “Oradan yürütülen operasyonlarla tüm dünya daha güvenli hale geldi” dedi.

Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook da aynı şekilde dün, Amerika öncülüğündeki koalisyonun, Türkiye’nin talebi üzerine, Suriye’de IŞİD’in elindeki El Bab'a yönelik operasyon düzenleyen Türk güçlerine destek uçuşları düzenlediğini bildirmişti.

Bu açıklamalar, Pentagon’un daha önce ortaya koyduğu pozisyonu değiştirdiği anlamına geliyor. Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Dorrian geçen Kasım ayında yaptığı bir açıklamada, El Bab operasyonunun Türkiye’nin kendi kararı olduğunu ve koalisyon olarak bu operasyonun bir parçası olmadıklarını, hava desteği sağlamadıklarını söylemişti.

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8082
 GBP :  2.1115
 TRY :  0.0522
 EUR/USD :  1.0636
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft