AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Ermenistan’ın havan saldırısında yaralanan Azerbaycanlı gazi Kocaeli’de şifa arıyor
10/04/2021 Yazdır

Geçen yıl ekim ayında Ermenistan güçlerinin düzenlediği saldırıda ağır yaralanan 22 yaşındaki Guliyev, ülkesindeki tedavinin ardından kol ve bacaklarındaki felç nedeniyle fizik tedaviye başladı.

Daha sonra yaralı askerlere ve şehit ailelerine destek olmak için Azerbaycan devleti tarafından kurulan "YAŞAT Fonu" aracılığıyla Kocaeli'nin İzmit ilçesine getirilen Guliyev, fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.

Azerbaycan ordusunda 3 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan Hasrat Guliyev, AA muhabirine, Azerbaycan halkının yaklaşık 30 yıldır işgal altındaki topraklarını geri alabilme umuduyla yaşadığını söyledi.

Ermenistan saldırıları başladığında izinde olduğunu fakat hemen cepheye giderek arkadaşlarına destek olduğunu aktaran Guliyev, arkadaşının şehit düştüğünü, kendisinin de yaralandığını anlattı.

Guliyev, tedavi sürecinde aklının ve gönlünün Azerbaycan için savaşan arkadaşlarında kaldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Topraklarımızı Ermenistan işgalinden kurtardık. Saldırılar başlayınca yaşlısı genci herkes savaşmak istedi. Hocalı faciası var, 31 Mart soykırımı var. Hepsinde topraklarımızı işgal ettiler, bize kötülük yaptılar. Bunları hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Bu yaptıklarını bütün dünya gördü ama kayıtsız kaldılar. Biz kendimiz savaştık. Bu topraklar bizim, bizden başkası alamaz. Gazi olduk ama topraklarımızı geri aldık. Mezarlıklarımıza mayın koymuşlar, böyle bir şey insanlığa sığar mı?"

"Sağolsun Türkiye bize yardımcı oldu"

Azerbaycan'da aylarca tedavi gördüğünü aktaran Guliyev, "Kardeş Türkiye daha iyi dediler. Devlet sağolsun, buraya getirdi. Herkese teşekkür ederim. Doktorlar, hemşireler, fizyoterapistler hepsi yardımcı oluyor." dedi.

Türkiye halkına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Guliyev, "Kardeşin, kardeşten başka kimsesi yok. Türkiye, Azerbaycan kardeşliği eskilerden gelir. Bundan sonra da böyle devam edecek. Sağolsun Türkiye bize yardımcı oldu. Allah Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan razı olsun." şeklinde konuştu.

Guliyev, Azerbaycan ordusunun artık güçlü bir ordu olduğunu, Türkiye'nin desteğiyle büyük zafer kazandığını dile getirdi.

"Gazilerin sağlığına kavuşması için çalışıyoruz"

Romatem Kocaeli Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı İmdat Özkul da hastanelerinde 10 Azerbaycanlı gazinin tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Guliyev'in kol ve bacaklarındaki kuvvetsizliğin giderilmesi için robotik destekle fizik tedavi yapıldığını aktaran Özkul, şunları kaydetti:

"Kol ve bacak kaslarına yönelik egzersizleri devam ediyor. Sol kalçasında bir hareket kısıtlılığı mevcut. Bundan dolayı tam dik pozisyonda oturamıyor. Tam dik oturabilmesi için ameliyat olabilir mi diye araştırma yapıyoruz. Biz de Azerbaycan'ın zaferinden dolayı çok mutluyuz. Hasrat gibi kardeşlerimize yardım etmek gurur veriyor. İnşallah elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bütün gazilerin bir an önce eski sağlığına kavuşması için çalışıyoruz ve ümit ediyoruz."

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8507
 GBP :  2.1644
 TRY :  0.0526
 EUR/USD :  1.0886
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft