AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Fenerbahçe kupada turladı
03/03/2016 Yazdır

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Fenerbahçe, taraftarı önünde AmedSportif'i konuk etti. 90 dakika sonunda sarı-lacivertli ekip sahadan 3-1'lİk galibiyetle ayrıldı ve adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Mehmet Topuz, Fernandao ve Nani kaydetti. Amed Sportif'in tek golünü Kamil attı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ligde oynanan Beşiktaş derbisinin ardından Amed Sportif maçında bazı değişikliklere gitti. Pereira, o karşılaşmada 11'de maça başlayan Volkan Demirel, Diego, Van Persie, Gökhan, Volkan Şen, Josef ve Caner'i bu kez tercih etmedi.

FENERBAHÇE MAÇA ÇOK HIZLI BAŞLADI

Fenerbahçe maça hızlı başladı. Henüz karşılaşmanın 2. dakikasında Fernandao'nun ceza sahasına indirdiği topa Meireles dokunmak istedi ancak ıska gecince Fenerbahçe önemli bir fırsattan yararlanamadı. 16. dakikada Amed Sportif kalesi çok büyük bir tehlike atlattı. Gelişen Fenerbahçe atağında Nani'nin sert şutunu kaleci Levent çok zor bir şekilde çeldi. Boşta kalan topu Fernandao kaleye gönderdi ancak savunma son anda topu çizgiden çıkarmayı başardı. Pozisyonun devamında top kornere gitti.

21. dakikada bir kez daha Fenerbahçe rakip kalede etkili olmayı başardı. Sarı-lacivertli oyuncular kısa paslar yaparak rakip ceza yayında boş alan ararken, Nani'nin pasında son olarak ceza sahasında Kadlec topla buluştu. Çek oyuncu topla buluşur buluşmaz kaleyi düşündü ancak kaleci topu kornere çelmeyi başardı. Oyunda hakimiyet Fenerbahçe'de olmasına rağmen 24. dakikada Hasan Ali'nin kaptırdığı top sonrası Amed Sportif çok önemli bir fırsat buldu. Yusuf topla buluştuktan sonra ceza sahasına girdi. Yusuf kaleci Ertuğrul ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekerken biraz ağır davrandı ve top son anda savunmanın müdahalesiyle kornere çıktı.

MEHMET TOPUZ'TAN MÜKEMMEL BİR GOL

Amed Sportif Sıddık ile hücuma çıkarken, Mehmet Topuz topu kazandı. Mehmet kaleye uzak mesafeden çok sert ve düzgün bir şut çıkardı. Mehmet'in bu şutunda top ağlarla buluştu ve Fenerbahçe 31. dakikada Amed Sportif karşısında 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 40. dakikasında sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında, ceza sahası kenarında topla Nani buluştu. Portekizli oyuncu sağ kanattan ceza sahasına yerden bir orta açtı. Ceza sahasında Fernandao yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve sarı-lacivertli ekip 40. dakikada Amed Sportif karşısında farkı 2'ye çıkardı.

64. DAKİKADA 3 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ BİRDEN

Karşılaşmanın ikinci yarısında tempo daha düşüktü. Sarı-lacivertli ekip yine oyunun hakimi olmayı başarırken, Amed Sportif farkı azaltmak için rakip alanda etkili olmayaçalıştı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, oyuna ilk müdahalesini 64.dakikada yaptı. Pereira, Meireles, Hasan Ali ve Mehmet Topuz'u kenara alırken, oyuna Ozan Tufan, Alper ve Diego girdi.

AMED SPORTİF FARKI BİRE İNDİRDİ...

Karşılaşmanın 74. dakikasında Diego'nun pasında ceza sahasında topla Fernandao buluştu. Brezilyalı oyuncu kaleciyi de geçip, şutunu gönderdi ancak Amed Sportif'te Jamil topu son anda çizgiden çıkardı. Pozisyonun devamında Nani'nin şutunu da savunma kornere gönderdi. Mücadelenin 77. dakikasında gelişen Amed Sportif atağında kullanılan kornerde Ertuğtul boşa çıktı. Kamil boş pozisyonda yaptığ kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve farkı 1'e indirdi.

KADIKÖY'DE SON SÖZ NANI'DEN GELDİ!

Mücadelenin 88. dakikasında sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Ramazan'ın ortasına Nani vurdu. Nani'nin şutunu kaleci çeldi ancak dönen topa Nani bu kez kafayla vurdu. Kaleci yine müdahale etti ancak kaleciden seken top bu kez üst direkten ağlarla buluştu. Fenerbahçe 88. dakikada farkı yeniden 2'ye çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe, 3-3'ün rövanşında Amed Sportif'i 3-1 mağlup ederek, adını yarı finale yazdırdı.

Fenerbahçe'nin 11'i : Ertuğrul, Ba, Alves, Şener, Hasan Ali, Kadlec, Mehmet Topuz, Meireles, Ramazan, Nani, Fernandao

Amed Sportif'in 11'i : Levent, Abdullah, Sercan, Kamil, Ercan, Mansur, Ercüment, Mehmet, Yusuf, İbrahim, Şehmus

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüyle sona erdi.

90. dakika: Mücadeleye 3 dakika ilave edildi. 

88. dakika: GOL! Nani attı 3 oldu. Sağ kanattan Ramazan'ın ortasında şutunu atan Nani'nin topu önce kaleciden döndü, Portekizli dönen topu kafasıyla tamamladı ve takımının 3. golünü attı.

86. dakika: Amed Sportif tehlikeli geldi, sağ kanatta Abdullah bomboş kaldı. Ancak ortası farklı bir şekilde dışarı çıktı. 

85. dakika: Nani pası aldı, şutunu çok uzaklardan attı ancak top farklı bir şekilde dışarı çıktı. 

84. dakika: Fenerbahçe yine kaçırdı! Nani üst üste çalımlarla ceza alanına girdi, pasını Diego'ya verdi ancak Brezilyalı oyuncu geç hareket edince savunma araya girdi. Sonrasında sağ kanatta yeniden topla buluşan Diego düşürüldü. Serbest vuruş. 

83. dakika: Serbest vuruş paslaşarak kullanıldı, Diego ceza sahası dışından vurdu, top dışarı çıktı. 

82. dakika: Fernandao ve Sercan ceza sahasındaki itişmelerden dolayı sarı kart gördü.

80. dakika: Diego'nun ara pasına Alper hareketlendi, Levent çıktı kontrol etti, sonrasında Alper kaleci Levent'e faul yaptı. 

78. dakika: Alper sol kanatta topla buluştu, kaleci Levent çıktı ve topu taca gönderdi. Tehlikeli bir atak sona erdi. 

76. dakika: GOL! Kamil attı 2-1. Kornerden gelen topta Ertuğrul boşa çıktı, Kamil boş pozisyonda kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. 

74. dakika: İnanılmaz bir pozisyon! Fernandao ceza sahası içinde topla buluştu, kaleciyi de geçti, ancak şutunu yine çizgiden Kamil çıkardı, sonrasında Nani'nin şutunu savunma kornere gönderdi. 

72. dakika: Amed Sportif'te Mansur ceza sahasına sol kanattan ortasını yaptı, top doğrudan dışarı çıktı. 

70. dakika: İnanılmaz bir gol kaçtı! Diego'nun ara pasında Fernandao kaleciyle karşı karşıya kaldı, pasını yanındaki Ramazan'a aktardı, Ramazan boş kaleye topu göndermek istedi ancak Kamil topu karşıladı. 

68. dakika: Sıddık sağa kanattan içeri girmeye çalıştı ancak Fenerbahçe savunması araya girdi. 

68. dakika: Sıddık sağa kanattan içeri girmeye çalıştı ancak Fenerbahçe savunması araya girdi. 

67. dakika: Amed Sportif çok adamla geldi, Ramazan ileriden geldi ve Mansur'dan topu çaldı. 

66. dakika: Fenerbahçe'de kaptanlık pazı bandı kaleci Ertuğrul'a verildi. 

64. dakika: Fernandao sağ kanatta topla buluşacakken Levent kalesinden açıldı, Fernandao ile çarpıştı ve yerde kaldı, sağlık ekipleri oyun alanında. 

62. dakika: Fenerbahçe'de Alper, Ozan ve Diego aynı anda oyuna girecek. 

60. dakika: Ercan ceza sahası dışından şutunu attı, savunmaya çarpan top kaleye doğru gitti, Ertuğrul son anda topu kornere çeldi. 

58. dakika: Amed Sportif atak geliştirirken savunmada büyük açıklar veriyor. Fenerbahçe'nin hızlı hücumları tehlikeli olabilir. 

57. dakika: Amed Sportif yeniden sol kanattan yüklenmek istedi, top Ercan'a gelmeden Şener müdahale etti. 

56. dakika: Orta alanda Ferdi topla buluştu, Mehmet Topuz onu durdurmak isterken faul yaptı. 

54. dakika: Mücadelede ikinci yarı Amed Sportif daha etkili. Fenerbahçeli futbolcular tempoyu arttırmıyor. 

52. dakika: Amed Sportif hızlı çıktı, Yusuf ceza sahası içerisinde topla buluştu ancak ofsayt bayrağı kalktı. 

51. dakika: Mansur korneri kullandı, ön direkte Meireles karşıladı. 

50. dakika: Sağ kanatta Sıddık yerde kaldı, Meireles ona faulü yapan oyuncu. 

48. dakika: Amed Sportif'te Mansur yerde acı içerisinde kıvranıyor. Oyun durdu. 

47. dakika: Sol kanatta Yusuf topla buluştu, yerden ortasını yaptı anca Ba topu taca gönderdi. 

46. dakika: İkinci yarı başladı! İki takım da aynı on birlerle sahada. 

İKİNCİ YARI

45. dakika: İlk yarı sona erdi. Fenerbahçe 2-0 Amed Sportif. İkinci yarıda yeniden birlikte olacağız. 

44. dakika: Amed Sportif etkili geldi, Sol kanattan gelen ortayı savunma karşıladı, dönen topa Abdullah gelişine vurdu ancak top dışarıda. 

41. dakika: Amed Sportif uzun bir süre sonra ilk kez atak yaptı, sol kanattan Ferdi ortasını yaptı, top kaleci Ertuğrul'da kaldı. 

40. dakika: GOL! Fernandao... Presle topu kazanan Nani, sağ kanattan bindirdi, içeriye çevirdi, Fernandao'ya yalnızca dokunmak kaldı. Durum 2-0.

38. dakika: Amed Sportifli futbolcular atak geliştirmek istiyor ancak Fenerbahçe'de büyük bir pres var. Rakibin pas yapmasına izin vermiyor Sarı-Lacivertliler. 

36. dakika: Kaleci Levent, Nani'yi çalımla geçmek istedi, Portekizli'ye çarpan top uzaklaştı, Fenerbahçe 2. gole çok yaklaştı. 

34. dakika: Fenerbahçe'de Kadlec rakip yarı alanda pres yaptı ve topa sahip oldu, sonr anda Ferdi topuna dokundu, korner ev sahibi ekibin.

32. dakika: Orta alanda Ferdi topu elle kontrol etti, serbest vuruş Fenerbahçe'nin. 

30. dakika: GOL! Mehmet Topuz ve 1-0. Sıddık kendi yarı sahasında çalım denerken Mehmet Topuz araya girdi ve yaklaşık 25 metreden mükemmel bir şutla topu 90'a gönderdi. Fenerbahçe öne geçti. 

28. dakika: Ramazan sol kanattan ortaladı, Fernandao ceza sahasında kontrol edemeyince savunma uzaklaştırdı. 

26. dakika: Fenerbahçe kendi yarı sahasında pas yapıyor. Amed Sportifliler kendi yarı sahasında oyunu bekliyor. 

24. dakika: Fenerbahçe hızlı hücuma çıkarken Ramazan, Fernandao'nun koşu yoluna topu aktarmak istedi ancak pası hızlı. 

22. dakika: İnanılmaz bir gol kaçtı! Amed Sportif'te sol kanatta bomboş kalan Yusuf şutunu attı, ancak Ba'nın müdahalesiyle top dışarı çıktı. 

21. dakika: Bu kez Amed Sportif etkili geldi, Ferdi savunmanın arkasına sarkıttı, Sıddık kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak ofsayt bayrağı kalktı. 

20. dakika: Fenerbahçe etkili geldi, Kadlec ceza sahasında topla buluştu, sol ayağıyla şutunu attı, Levent güçlükle kornere çeldi. 

17. dakika: Amed Sportifli futbolcular Fenerbahçe'ye rakip yarı alanda baskı yapmıyor. Ancak orta saha geçilir geçilmez büyük bir pres başlıyor. 

16. dakika: Korner kullanıldı, savunma uzaklaştırdı. Sonrasında Şener yeniden ortaladı, ancak Levent çıktı ve kontrol etti. 

15. dakika: İnanılmaz bir gol kaçtı! Nani ceza sahası dışından şutunu attı, kaleci çıkardı, dönen topu Fernandao tamamlamak istedi ancak yeniden savunma çıkardı. Korner Fenerbahçe'nin. 

14. dakika: Mehmet Topuz uzun bir top gönderdi, Nani o bölgeye hareketlendi ancak Levent topu kontrol etti. 

12. dakika: Hasan Ali korneri kullandı, Nani kafa vuruşunu yaptı, savunma çizgiden çıkardı, sonrasında yeniden topla buluşan Nani ortaladı, savunma başarılı. 

11. dakika: Sağ kanatta Ramazan topla buluştu, önce rakibini geçti, sonrasında pasını Şener'e aktardı ancak ofsayt bayrağı kalktı. Tehlikeli bir pozisyon olabilirdi. 

10. dakika: Nani, sol kanattan pasını Mehmet Topuz'a gönderdi, Mehmet, Ramazan'ı görmek istedi ancak pas hızlı. Fenerbahçeli futbolcular rakip yarı alanda pres yapıyor. 

9. dakika: Ramazan üst üste çalımlarla ceza sahasına girdi, pasını Hasan Ali'ye verdi, onun şutu savunmadan döndü. 

8. dakika: Nani savunmanın arkasına uzun bir top gönderdi, Kamil topu son anda engelledi. 

7. dakika: Ercan çok uzaklardan şansını denedi, top Fenerbahçe savunmasından döndü. Amed ilk kez bu kadar kalabalık geldi. 

6. dakika: Sağ kanatta Ramazan, Şener'e ara pasını gönderdi ancak pas hızlı, top konuk ekipte. 

5. dakika: Fenerbahçe ayağa paslarla rakip yarı alanda boşluk arıyor. Ancak Amed Sportif savunması şu anda dikkatli. 

4. dakika: Maçın henüz başında Hasan Ali bir sakatlık geçiriyor. Oyun durdu. 

3. dakika: Nani sol kanattan içeri ortaladı, Fernandao çevirdi, Meireles bomboş pozisyonda dokunamadı ve top dışarı gitti. 

2. dakika: Fenerbahçe maça kendi sahasında hazırlık pasları yaparak başladı. 

1. dakika: Mücadele başladı! 

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8399
 GBP :  2.1472
 TRY :  0.0526
 EUR/USD :  1.0823
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft