AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Ne zaman zor bir meselemiz oldu, Azerbaycan kardeşliğin en güzelini gösterdi.
29/12/2018 Yazdır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki İçişleri Bakanlığına geldi.

Bakanlıkta törenle karşılanan Soylu, tören kıtasını selamladı ardından Soylu ile Azerbaycanlı mevkidaşı Ramil Usubov heyetler arası görüşmeye geçti.

İçişleri Bakanı Soylu görüşmede, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki mevcut güvenlik iş birliği anlaşmaları çerçevesinde, ilgili birimler tarafından Azerbaycan güvenlik birimi mensuplarına çeşitli eğitim ve kurslar verildiğini belirtti.

Bu kapsamda, 173 alanda eğitim programı düzenlendiğini, 2 bin 321 kursiyere eğitim verildiğini anlatan Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eğitim kurumlarında 663 Azerbaycanlı öğrencinin eğitim gördüğünü, görmeye de devam ettiğini ifade etti.

Türkiye ile Azerbaycan arasında güvenlik alanında da güçlü bir iş birliği bulunduğunu vurgulayan Soylu, şunları söyledi:

"Ne zaman zor bir meselemiz oldu, (Azerbaycan) kardeşliğin en güzelini gösterdiler. 15 Temmuz'da ilk bayrağı sallayan Azerbaycan oldu. Minnettarız ve müteşekkiriz. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı o hain darbe girişiminde kaya gibi yanımızda ve arkamızda durdunuz. Bugün de ortaya koymuş olduğunuz faaliyetlerle, operasyonlarla bunu ayna gibi gösteriyorsunuz. Hala bu konudaki iradeniz her gün bir başka adımla tecelli etmektedir. Bu iş birliğimiz aynı ölçekte devam edecektir."

"Ürettiklerimiz terör örgütlerine aman vermiyor"

Terör örgütü PKK ile mücadelenin hem sınır içinde hem sınır dışında devam ettiğini aktaran Soylu, şöyle devam etti:

"PKK ile mücadelede millilik bize büyük bir güç kazandırmıştır. Savunma sanayisinde elde ettiğimiz milli nokta, geldiğimiz milli adımlar, ürettiklerimiz, özellikle terör örgütlerine aman vermiyor. Bu, güvenlik kuvvetlerimize büyük bir moral sağlıyor. Vatandaşımızın güvenlik kuvvetlerine olan güvenini artırıyor. Terör örgütlerinin hareket kabiliyetini daraltıyor. Böylece de özellikle bu dönem içerisinde ülkemizi istikrarsızlaştırmaya çalışanlara da fırsat vermiyor. Buradan büyük bir tecrübe elde ettik."

Türkiye'deki düzensiz göç ile ilgili bilgi veren Soylu, "Sadece bu yıl 265 bin düzensiz göçmen yakaladık. Bu büyük bir rakamdır. Bu konuda da ciddi bir tecrübemiz oluştu." dedi.

Azerbaycan ile "Göç alanında iş birliği, geri kabul ve vatandaşların karşılıklı seyahati" konusunda bir anlaşmaları bulunduğunu anımsatan Soylu, bu anlaşmanın en kısa zamanda imzalanmasını temenni etti.

"FETÖ'cülerin esas yüzünü gördük"

Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov da 1991'de Azerbaycan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk devletin Türkiye olduğunu bildirdi.

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşliğe değinen Usubov, Türkiye'nin her zaman yanında olacaklarını vurguladı.

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusunda da Türkiye'ye her zaman destek vereceklerine işaret eden Usubov, "15 Temmuz'dan sonra gözümüz açıldı ve FETÖ'cülerin esas yüzünü gördük. Azerbaycan'da hiçbir FETÖ'cü istemiyoruz. " değerlendirmesini yaptı./aa/

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8409
 GBP :  2.1446
 TRY :  0.0528
 EUR/USD :  1.0829
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft