Halil Ürün: “Hizbullah’ın terör örgütü olarak tanınması isabetli oldu”

03 Mart 2016 Perşembe 18:00

AK Parti 24-25. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün Trend Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Hizbullah’ınKörfez İşbirliği Konseyi tarafından terör örgütü olarak tanınması isabetli olduğunu vurguladı.
Suriye’de barışa giden yolda ateşkes kararının olumlu gelişme olduğunu kaydeden Ürün, 2011 yılında başlanan Suriye’deki çatışmalar nedeni ile milyonlarla kişinin yurdışına göç etmek zorunda kaldığını vurgulayarak, ateşkesin barışa umut olabileceğini ifade etti.
Daha önce, Körfez İşbirliği Konseyi'nden (KİK) yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah'ın, tüm yöneticileri, ona bağlı ve ondan doğan örgütlerle beraber terör örgütü ilan edildiği bildirildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen KİK Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani, kararın Hizbullah'ın saldırgan eylemlerini sürdürerek, Körfez ülkelerinin gençlerini kendi savaşçısı yapması, terör eylemleri, silah kaçakçılığı, fitne ve kaos için kışkırtması, bununla da Körfez ülkelerinin egemenliğini, güvenliğini ve istikrarını hedeflemesi nedeniyle alındığını bildirdi.
CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu masasından kalkmasına değinen Ürün, “CHP her zaman yaptığı gibi oyun bozanlık yapıyor. Hiç alakasız bir noktada masadan kalktı ve gitti. Anayasa yapımında şu an destek vermiyorlar. Biz de onların bu davranışını tasvip etmiyoruz” dedi.
Yeni kurulan Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu henüz üçüncü toplantısında CHP’li komisyon üyeleri başkanlık sistemi tartışmaları gerekçesiyle masadan kalktılar.

Benzer Haberler