AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Akar, "topraklarını kurtarma" sözünü tutan Azerbaycanlı şehit subayın ailesi ile bir araya geldi
24/12/2021 Yazdır

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'ın Vatan Muharebesi şehidi Üsteğmen Memiyev'in annesi İlhame Memiyeva, babası İsbat Memiyev, ağabeyi Vüsal Memiyev ve yeğeni Sabir Memiyev ile Milli Savunma Bakanlığında bir araya geldi.

Türkiye'de eğitimlerine devam Vatan Muharebesi şehitlerinin çocuklarından Anar İbrahimli, Shabnem Gubatova ile Vatan Muhaberesi Gazisi Aykhan Movsumov ve Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov'un da katıldığı buluşmada konuşan Akar, bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türkiye ve Azerbaycan'ın "iki devlet, tek millet" olduğunu vurgulayan Akar, bunun Vatan Muharebesi'nde tüm dünyaya bir kez daha gösterildiğini belirtti. Kardeş iki ülkenin kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğunu dile getiren Akar, bu birlikteliğe birçok ülkenin gıptayla baktığını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki yakın dostluğun mevcut iyi ilişkileri daha da güçlendirdiğini belirten Akar, 44 gün süren Vatan Muharebesi ile Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtaran Azerbaycan'ı bir kez daha kutladı.

Başta Üsteğmen Valeh Memiyev olmak üzere Vatan Muharebesi şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilerine şifa dileklerini ileten Akar, şunları söyledi:

"İki sene önce bir tatbikatta karşılaştığımızda Valeh'e 'Burası bir tatbikat. Marifet 30 senedir işgal altındaki toprakları kurtarmaktır' dedim. Valeh de bana Azerbaycan'ın öz topraklarını kurtarmak için şeref sözü verdi. Orada biz tarihe şahit olduk. Şehitlerimizin, gazilerimizin vatan, millet, bayrak uğruna gösterdikleri kahramanlık ve fedakarlıklar asla unutulmayacak. Hatıralarını asla unutturmayacağız."

Tüm Kafkasya'nın huzur ve refahı

Tüm Kafkasya'nın huzur ve refah içinde yaşamasının önemine işaret eden Akar, "Bu konuyu Sayın Aliyev ve Sayın Cumhurbaşkanımız tekrar tekrar dile getirdi. Onlar bir barış eli uzattı Ermenistan'a. Bizim dileğimiz, temennimiz, Ermenistan'ın bunu zafiyet olarak değerlendirip yanlış bir adım atmaması ve bu barış elini tutmasıdır. Temennimiz Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın uzattığı barış elini tutması, bir an önce bölgede istikrarın sağlanması, barışın, huzurun gelmesi, oradaki insanların güven ve refah içinde yaşamalarının sağlanmasıdır." diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri mensuplarının omuz omuza barış, huzur ve güven için görev yaptığını belirten Akar, "Bizim derdimiz, ülkelerimize, topraklarımıza göz dikilmemesidir. Bizim derdimiz bu. Bizim kimsenin toprağında, hakkında gözümüz yok. Kendi hak, hukuk ve toprağımızı korumak için yapılması gerekenlerin hepsini şimdiye kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Şu anda da askeri eğitim iş birliği ve dayanışma yardımlaşma konularında Azerbaycanlı kardeşlerimizle beraber çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Akar, Azerbaycanlı öğrencilere de hitap ederek, onların ülkelerine dönüşlerinde Türkiye'nin gönüllü elçileri olacağını, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin daha da gelişmesine katkı sağlayacaklarını söyledi. Akar, öğrencilerden çok çalışmalarını, sahip olacakları bilgilerle geleceğin şekillenmesine önemli katkılar sağlamak için gayret göstermelerini istedi.

Görüşmenin sonunda Azerbaycanlı öğrenciler Akar'a Azerbaycan bayrağı verirken, Akar da Vatan Muharebesi şehidi Üsteğmen Valeh Memiyev ile çektirdiği fotoğrafı şehidin ailesine hediye etti.

Şehidin babası İsbat Memiyev, Akar'a davetinden dolayı teşekkür ederek, "Size minnettarız, sayenizde Türkiye'ye geldik, Anıtkabir'i ziyaret ettik, bir araya geldik" dedi.

Azerbaycanlı şehit Üsteğmen Valeh Memiyev, 27 Eylül-10 Kasım 2020'deki 44 günlük savaşta, Gubadlı iline bağlı çok sayıda yerleşim biriminin Ermenistan işgalinden kurtarılması mücadelesinde yer aldıktan sonra yaralanmış, tedavi gördüğü hastanede şehit olmuştu.

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8409
 GBP :  2.1446
 TRY :  0.0528
 EUR/USD :  1.0829
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft