AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Azerbaycan’dan gelen kardeşlerimiz tek millet olduğumuzu ispat ettiler
11/08/2021 Yazdır

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yangın söndürme çalışmalarına destek olan Azerbaycanlı ekibe yönelik, "Azerbaycan'dan gelen kardeşlerimiz tek millet olduğumuzu ispat ettiler. Burada hep beraber tek yürek bir şekilde çalıştık, çabaladık." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakan Yardımcısı Etibar Mirzeyev'in de katılımıyla Marmaris Öğretmenevi'nde düzenlenen koordinasyon toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Türkiye'deki orman yangınlarıyla mücadele için dünyanın her tarafından yardım geldiğini ifade eden Pakdemirli, en önemli dostluğu, desteği kardeş ülke Azerbaycan'dan aldıklarını vurguladı.

Pakdemirli, kardeş ülkenin 900'ün üzerinde personel ve 90'ın üzerinde araç ile Muğla'daki yangın söndürme çalışmalarına destek vermeye geldiğini kaydetti.

Azerbaycanlı ekiplerin sahada uyumlu çalıştığına dikkati çeken Pakdemirli, şöyle konuştu:

"Azerbaycanlı kardeşlerimiz birçok zor görevde ormancılarımızla omuz omuza, yan yana görev yaptılar. Bundan da çok büyük mutluluk duydular. Ben bu arkadaşların azmini, şevkini gözlerinin içinde gördüm. Hangi görev için görevlendirmeye kalksak 'biz buraya oturmaya gelmedik, yardım etmeye geldik' diyen Azerbaycanlı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ekipleri burada gördüğümüz için memnun olduk. İki devlet liderinin de söylediği gibi 'tek millet, iki devlet' diyorum. Azerbaycan'dan gelen kardeşlerimiz tek millet olduğumuzu ispat ettiler. Burada hep beraber sahada tek yürek bir şekilde çalıştık, çabaladık."

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakan Yardımcısı Etibar Mirazeyev'e de başarılı koordinasyonundan dolayı teşekkür eden Pakdemirli, "Bundan sonraki insani yardımlar konusunda yeni bir tecrübe edinmiş olduk. Karşılıklı olarak Azerbaycan ile hem insan kaynağı hem de makine, tesisat alışverişimizin böyle zor durumlarda olabileceğini tahmin ediyoruz. Türk milleti için desteğiniz önemlidir. Mİlletimiz zor zamanda kendine destek verenleri asla unutmaz." diye konuştu.

"Biliyoruz ki yüreğimiz bir atıyor, iki ayrı devletiz ama tek ülkeyiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de 28 Temmuz'da Manavgat'ta başlayan, Antalya ve Muğla ile ilçelerinde de çıkan orman yangınlarının olduğunu hatırlattı.

Eş zamanlı olarak yedi ilde büyük orman yangınıyla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Kurum, şunları kaydetti:

"Büyük bir afeti yaşadık. Her afette olduğu gibi devletimizin tüm birimleri, Bakanlarımız, Bakanlıklarımız, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılması gereken tüm çalışmaları yapmak için olay yerine intikal ettik. Biliyorduk ki tüm dünya da bizimle beraberdi ancak her zaman olduğu gibi Azerbaycanlı kardeşlerimiz buradalardı ve bizimle aynı Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadele gibi orman alanlarında, şehirlerimizde bizimle beraber yangınla mücadele ettiler."

Kurum, yaralı itfaiye ekibinin de olduğunu, Azerbaycanlı kardeşlerinin de yangının söndürülmesi için cansiperane mücadele ettiği için müteşekkir olduklarını bildirdi.

Tüm Azerbaycanlılara teşekkür eden Kurum, şunları kaydetti:

"Allah razı olsun. Biliyoruz ki yüreğimiz bir atıyor, iki ayrı devletiz ama tek ülkeyiz. Kalbimiz bir gönlümüz bir. Azerbaycanlı Bakan Yardımcımız da yangının başından itibaren bizimle birlikteydi. Burada bir fiil gerek sahada gerek koordinasyon çalışmalarımıza ortak oldular, bizler için yapılması gereken tüm fedakarlığı Azerbaycanlı kardeşlerimiz yaptılar. 700'ü aşkın itfaiyeci kardeşimiz, yine araç ve gereçleriyle burada yangını söndürmek için insanüstü bir performans sergilediler ve yangınların kontrol altına alınmasında önemli bir rol üstlendiler. Bizi yalnız bırakmayan bakanımıza, tüm itfaiyeci kardeşlerimize teşekkür ederiz. Biz Azerbaycan ile bir ve beraberiz. Bir asır boyu beraberiz, yüz yıllarca da bu kardeşliğimiz sürecek. Kardeşliğimiz sürdüğü sürece biliyoruz ki hangi ülke dara düşse iki ülke Türkiye ve Azerbaycan bir ve beraber olacaktır."

"Dünya tarihinde en büyük afetle karşı karşıya kaldık"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da 14 gün önce başlayan, Türkiye tarihinin en önemli yangınlarından birine şahit olduklarını söyledi.

Antalya'daki orman yangının 10 gün sürdüğünü anlatan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Muğla tarafında bugün, yarın bitirmek üzere olduğumuz bir yangınla 14 gündür mücadele ediyoruz. Dünya tarihinde en büyük afetle karşı karşıya kaldık. Burada Türk milleti olarak topyekun bir mücadele yaptık. Hem devlet ve milletin kardeşliği olarak çok önemli bir işin sonuna gelmek üzereyiz. Bu süreçte dost kardeş Azerbaycan'ı yanımızda görmemiz onlarla birlikte çalışmamız bize hem moral motivasyon oldu hem de yangınla mücadelede bize çok büyük destek sağladılar. İki devlet, tek millet olan Azerbaycanlı kardeşlerimizin burada büyük bir başarı örneğini gördük. Onlara minnettarız."

Karaismailoğlu, Azerbaycanlı ekiplerin bölgede zorlu süreçte yardımcı olmalarının fevkalade memnun ettiğini dile getirdi.

Tüm ekibe teşekkür eden Karaismailoğlu, "Onlardan Allah razı olsun. Emeklerine minnettarız. Bizler de Azerbaycan'ın her zaman zor gününde yanında olduğumuz gibi bundan sonra da her zaman zor günlerinde yanında olacağız. Bizlere destek veren, bu büyük felaketin önlenmesinde bize büyük çaba sarf eden Azerbaycanlı kardeşlerimize teşekkür ederiz." diye konuştu.

"Türkiye büyük bir devlettir"

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakan Yardımcısı Etibar Mirzeyev de devam eden yangınlara müdahale ettiklerini bildirdi.

Birçok mevkide söndürme ve soğutma çalışmalarına katıldıklarına değinen Mirzeyev, ekiplerinin 24 saat yangınlara karşı nöbette olduğunu söyledi.

Bakanların ve yetkililerin sadece yangını söndürmek için uğraşmadığını halkın yaralarını da sarmaya çalıştığını aktaran Mirzeyev, "Her zaman Türk kardeşlerimizin yanındayız. Türkiye büyük bir devlettir, bunu atlatacaktır. Böyle bir yangın Türkiye'de hiç olmamıştır. Çok ağır yangınlar oldu. Bir millet, iki devletiz. Bizim dostluğumuz ebedi ve sonsuzdur. Türk halkı bizim muharebemizde bizim yanımızda oldularsa biz de her zaman Türkiye'nin yanında olacağız." diye konuştu.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan da Azerbaycan'a destekleri nedeniyle teşekkür etti.

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8055
 GBP :  2.1122
 TRY :  0.0522
 EUR/USD :  1.0621
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft